慶應義塾大学 理工学部学生課国際担当Office of Student Services (International) Keio University Faculty of Science and Technology ENGLISH PAGE
2012.06.19

大学の世界展開力強化事業による講演会
「Advanced Topics in Ultra Wideband technology (UWB)」

講演者: Mohammad Ghavamis教授(London South Bank University)

日時 : 2012年8月20日 10:00〜 12:00 (予定)、2012年8月21日)10:00〜12:00(予定)
場所 : 矢上キャンパス 25-401(予定)
対象 : 理工学部、理工学研究科の学生

Ultra wideband (UWB) radio is an emerging technology, which has the potential to be a viable candidate to offer a unique communication platform for several short range applications. It operates using ultra short duration pulses that yield ultra wide bandwidth signals. In particular, UWB systems have low power and low cost and are resistant to severe multipath fading. They also provide greater bandwidth and are more cost effective for providing increased throughput without increasing power. Currently, UWB systems are the hot topic of research and development in the Europe, USA and Japan. This presentation starts with an introduction which comprises basic properties of UWB signals and systems, generation of UWB waveforms, UWB channel modelling, and ultra wideband communications. Then, UWB applications including medical and consumer electronics applications, and advanced recent topics in ultra wideband technology will be discussed.

20/08/2012
Latest research topics in Ultra wideband (UWB)

21/08/2012
Latest research topics in Utlra wideband (UWB)