慶應義塾大学 理工学部学生課国際担当Office of Student Services (International) Keio University Faculty of Science and Technology ENGLISH PAGE
2008.07.29

平成20年度文部科学省「大学国際化推進プログラム(戦略的国際連携支援)」による
ダブルディグリー制度に関するシンポジウム(共催:東北大学)

慶應義塾大学理工学部・理工学研究科では2005年度からEcole Centrale Intergroupとの間でダブルディグリープログラムを運用しており、昨年9月に第1期生を輩出しました。 また、昨年10月には欧州の理工系大学・高等教育機関のネットワークであるT.I.M.E. Associationに加入し、新たな枠組みによるプログラムの設置を計画しています。 (理工学研究科のダブルディグリーへの取組に関して
このシンポジウムは、これまでのプログラムの運用状況について振り返ると共に、発展へ向けての課題を検討することを目的として、欧州からダブルディグリーの実務担当者を招き、情報交換の場を提供するものです。
*このシンポジウムは文部科学省「大学国際化推進プログラム(戦略的国際連携支援)」の援助により開催するものです。

□ 日時 : 2008年9月18日 (木曜日)  シンポジウム 9:30am-17:30pm  レセプション  18:00pm-20:00pm

□ 参加申込はこちらから(どなたでもご参加いただけます。)

□ 使用言語 英語 (通訳はありません)

フライヤー (パネリスト情報)

矢上キャンパスへのアクセス

In 2005, Keio University’s Faculty/Graduate School of Science and Technology has launched Keio-EC Double Degree Program with Intergroupe des Ecoles Centrales, France, and in September 2007, the first three French students of Keio-EC Double Degree Program successfully graduated. In October same year, Keio became a member university of the T.I.M.E. (Top Industrial Managers for Europe) Association, a network of over 50 leading engineering schools and technical universities, through which Keio has been seeking opportunities to extend relationship on Double Degree Program with more institutions.
International Symposium on Double Degree Program 2008 follows the previous symposium held in 2006 and it is looking forward to another successful event. We will review on Double Degree Program management issue in the aim of further advancement of the Program, while the Symposium favors to offer effective exchanges of information with the European operation personnel on Double Degree Program.
*International Symposium on Double Degree Strategy 2008 is organised with subsidy from “Program to Enhance International Standing of Higher Education in Japan” by MEXT (The Ministry of Education, Culture, Sports Science and Technology).

- Thursday, September 18, 2008 ( Symposium 9:30am-17:30pm  Reception 18:00pm-20:00pm )

- Registration Form (This symposium is open to everyone.)

- Program Details

- Sessions will be in English.

- Flyer (Participants information)

- Access information to Yagami campus